Biofeedback

In een spiegel zie je, hoe je er op dat moment uitziet en beweegt. Het geeft op een eenvoudige manier (bio)feedback over je eigen lichaam. De tijd heeft niet stilgestaan; met de nieuwste ontwikkelingen is het mogelijk geworden om  “nauwkeuriger”“  te kijken. Met biofeedback kun de reacties van je lichaam bekijken. Je inzicht wordt vergroot en je leert hoe jouw lichaam reageert op (in)spanningen, emoties en gedachten.

Biofeedback geeft een directe terugkoppeling over ademhaling, huidtemperatuur, spierspanning, hartslagfrequentie, huidgeleiding (transpiratie) en doorbloeding van de perifere vaten.  Zo krijg je inzicht in de werking van je lichaam en hoe de geest dit beïnvloed. Een unieke mogelijkheid om je leven ten goede te leren beïnvloeden.

optelling voor de meting

 

De mogelijkheden van biofeedback zijn naast het verbeteren van je gezondheid, ook zinvol voor verbetering van je fysieke (sport, muziek etc.) en geestelijke (geheugen, focus, helder denken etc.) prestaties. Zo kunnen gezonde mensen hun prestatie niveau verbeteren door hun autonome zenuwstelsel beter te laten werken. Biofeedback biedt nieuwe mogelijkheden voor beter functioneren en presteren.