Positieve Gezondheid

Op 21 september heeft Annette een lezing over positieve gezondheid bijgewoond. Kern van dit gegeven is dat je kijkt naar zes  thema’s in je leven die bijdragen aan je welbevinden.   De thema’s zijn je lichamelijk functioneren,  je mentaal welbevinden,  zingeving, kwaliteit van leven, sociale interactie en je dagelijks functioneren.

CSR coach

In mei en juni heb ik de opleiding tot CSR coach, voor begeleiding bij stressklachten en burn-out, gevolgd bij het CSR centrum. Naast het maken van de psycho-fysiologische metingen, die ik al 10 jaar maak voor het CSR centrum , geef ik nu ook coaching volgens de CSR-methode.

Opleiding tot CSR coach is voltooid.

 

Award van de BFE

Service Award
Uitreiking van de Award

Afgelopen week was ik in Aveiro, Portugal op het Biofeedback congres. Daar heb ik een presentatie verzorgt over houding en de invloed daarvan op de spierspanning (EMG) en het adempatroon. Samen met Rick Harvey hebben we een presentatie verzorgt over multiculturele diversiteit en hoe je dit in je werk vorm geeft. De workshops over Heart Rate Variability (HRV) en psycho-neuro-immunology waren interessant om te volgen en hebben mij nieuwe ideeën gegeven om in mijn werk te gaan gebruiken.

Tijdens het Gala diner op vrijdag avond werd ik enorm verrast! Hier mocht ik de Service Award 2017 in ontvangst nemen, voor mijn toewijding en het stimuleren van werkveld voor biofeedback en psychofysiologie. Ik ben er blij mee. De Award krijgt een mooi plekje in mijn praktijk.  

Minder klachten door een goede houding

Op het AAPB congres in maart 2017 is onze poster gepresenteerd over de voordelen van een goede houding. Minder pijnklachten en meer energie als je een betere houding hebt! Door gebruik te maken van een klein draagbaar feedback apparaatje wordt het eenvoudiger om je houding te corrigeren en te verbeteren. Upright.Poster.EditedbySDC_3.13.17

De voordelen van een goede houding: Meer energie en minder klachten.

Presentaties

Op het aankomende Biofeedback congres in Aveiro in Portugal  ga ik twee presentaties verzorgen . Deze presentaties worden gehouden op de Scientific Day op 27 april 2017. De eerste presentatie gaat over de invloed van de houding op de biofeedbacksignalen. De andere presentatie gaat over Multi culturele diversiteit en waar je als therapeut/coach rekening mee moet houden bij het behandelen van je cliënten.

Zorgen voor jezelf

Afgelopen week heb ik de workshop “Innerlijke familie”” in Baarn gevolgd. Deze workshop ging over het leren verbinden van de diverse kwaliteiten in jezelf om zo tot een innerlijke balans te komen.  Deze methode helpt mij bij het begeleiden en coachen van mensen door het geven van inzicht, leren accepteren en waarderen van jezelf.

De dag daarna bezocht ik een Mantelzorgevent in Culemborg. Hier werd ingegaan op de problemen waar mantelzorgers tegenaan lopen en hoe zij op een goede manier kunnen leren zichzelf, in de zorg voor hun naaste, niet te vergeten.

 

Ademspierkracht training

Afgelopen week heb ik de Masterclass “”Ademspierkrachttraining”” gevolg bij het NPi.  Nieuwe ademspieroefeningen voor mensen met bijv. Astma, COPD en andere longproblematiek kunnen nu worden aangeboden.

BFE congres in Aveiro, Portugal

Het artikel dat de basis vormt voor de presentatie.

In april ga ik naar het BFE congres in Aveiro, in het noorden van Portugal. Tijdens  dit congres verzorgen Rick Harvey en ik een presentatie over Multiculturele Diversiteit. Wat is bijvoorbeeld belangrijk als je werkt in een multiculturele setting.